Kiralyhelmec1 Kiralyhelmec2 Kiralyhelmec3 Kiralyhelmec4 Kiralyhelmec5
Gyülekezetünkben 2003-ban lett megalapítva a KOINONIA jótékonysági alap, ami egyházközségünk szolgálatát, a gyülekezeten belüli munkálatokat hívatott segíteni, támogatni. Ez az alap az állami törvények által kínált lehetőségből, a felajánlható adószázalékokból tud működni és tudja egyházközségünk értékteremtő szolgálatát támogatni. Az elmúlt években sok mindenhez hozzájárult a KOINONIA, számos alkalom megvalósulását segítette anyagilag, és a gyülekezet lelki építkezésén túl a fizikai építkezések, felújítások előrehaladását is segítette. Az elmúlt éven így támogatta a KOINONIA jótékonysági alap énekeskönyvek és Bibliák beszerzését a gyülekezeti otthon alkalmaira, anyagilag járult hozzá a templom tervezett felújításához, s ugyancsak az alap hathatós támogatásának köszönhetően sikerült kicserélni a parókia két elöregedett bejárati ajtaját. Köszönet érte.
 
Ahhoz azonban, hogy hatékonyan tudjon ez az alap működni, s továbbra is anyagi segítője tudjon gyülekezetünknek lenni az szükséges, hogy mindazok, akik élni tudnak adószázalékaik felajánlásával, pár percet szánjanak erre, s ily módon, az adójuknak felajánlható részét "változtassák" adománnyá. Idén is van lehetőség arra, hogy az alkalmazottak és a vállalkozók, jogi személyek a KOINONIA jótékonysági alap javára ajánlják fel adószázalékaikat.
Bővebb felvilágosítást a lelkészi hivatalban is tudunk adni. Alkalmazottak adószázalékainak felajánlásához szükséges nyomtatványok innen letölthetők: Vyhlasenie, Potvrdenie.
 
A felajánláshoz szükséges adatok a következők:
 
Obchodné meno, názov (megnevezés): KOINONIA
Právna forma (jogi forma): Neinvestičný fond
IČO (identifikációs szám): 31256384
Adresa (cím): Kostolný rad 13, 077 01 Kráľovský Chlmec