Kiralyhelmec1 Kiralyhelmec2 Kiralyhelmec3 Kiralyhelmec4 Kiralyhelmec5
A királyhelmeci református gyülekezet a gyermekek elérésének egyik kiemelt lehetőségeként tekint a nyári időszakra, amikor a táborok által sokak felé tudjuk tolmácsolni az evangéliumot. E lehetőséggel szeretnénk is élni, így idén is három héten keresztül vártuk a gyerekeket, illetve ifjakat. 
Június utolsó teljes hetében, 2023. június 26-30. napokon az óvodásokat vártuk a gyülekezeti otthonban kialakított táborhelyre, ahol a feldíszített terem, a történetek elbeszéléséhez készített színes paraván önmagában is lenyűgözte a legkisebbeket. Az öt napos foglalkozás során az óvodásoknak megfelelő módon adtuk át az evangélium üzenetét megidézve az ember teremtését és bűnbeesését, Sámuel születését, József történetét, de feldolgozásra került Illés és Elizeus története és egy kicsit a mennyországba is bepillanthattak a gyerekek.
  
A királyhelmeci egyházközségben 19. alkalommal valósult meg idén a napközi gyerektábor, amelybe ezúttal is a 6-12 éves gyerekeket vártuk 2023. július 3-7. napjain. Népes tábor volt ez ezúttal is, amelyben a gyerekek mellett a segítők, vagyis a már konfirmált fiatalok is szép számmal voltak. E tábor történetfeldolgozását és a hozzá kapcsolódó foglalkozásokat, játékokat nagyban segítette a KOEN Alapítvány Vakációs Bibliahét Programja, amit ezúttal a magyarországi munkacsoport készített Kaptár-Ruhatár címmel. A gyülekezeti gyerektábor nagyon színes volt idén is, hiszen a cél, hogy minél több módszerrel, táborelemmel, játékosan hintsük el az evangéliumot a gyermekek szívébe. Bízunk benne, hogy ez 2023-ban is sok gyereknél valóság lett.
A gyülekezet harmadik táborára már augusztusban került sor (2023. augusztus 22-26.). A gyülekezeti ifjúsági táborunkba ezúttal is a már konfirmált fiatalokat vártuk, akik számára már más módszerekkel (padlóképes történetfeldolgozás, bibliodráma, kiscsoportos Biblia-tanulmányozás) próbáltuk az evangélium üzenetét átadni. Idei táborunkat is érdekessé tette, hogy a helyi ifjakhoz Hollandiából, Kampenből is érkeztek fiatalok, akik az ottani gyülekezet ifjúsági csoportjának (Jeugdvereniging ODS) tagjai. Ők naponként kapcsolódtak a helyiekhez, így a közös foglalkozások során ismergették egymást, amely ismeretség szorosabbra fűzéséhez nagyban hozzájárult az esti szalonnasütés, vagy a közös kirándulás a sátoraljaújhelyi Kalandparkba. 
Táborainkat bizonyosan nem tudtuk volna megszervezni helyi felajánlások és kiváltképpen a gyülekezeti segítők, ifisek odaszánása nélkül. Emellett a tábori programok megszervezéséhez nagy segítséget jelentettek a külső támogatók, akiknek köszönhetően a tábor foglalkozásai még színesebbek lehettek. Az óvodások táborát és az ifjúsági tábort a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Kulturális és Közművelődési központja támogatta. A 6-12 évesek napközi gyerektábora, a Vakációs Bibliahét a Bethlen Gábor Alapnak a hozzájárulásával valósult meg. E helyen is köszönünk minden anyagi és természetbeni felajánlást, támogatást.